Обявените антикризисни мерки не целят да решат иконoмическата,  а управленската

...
Обявените антикризисни мерки не целят да решат иконoмическата,  а управленската
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Единственото, което ни гарантират мерките на правителството е, че ще станем по-бедни

Обявените антикризисни ограничения не целят да решат иконoмическата,  а управническата рецесия, в която държавното управление е изпаднало.

Това сподели националният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков на брифинг в Народното събрание. Той акцентира, че с последните си дейности ръководещите са разкрили предизборната си акция, а по кое време ще влязат ограниченията и по какъв начин ще бъдат приложени остава неразбираемо.

Единствено, което ни подсигуряват ограниченията на държавното управление е, че ще станем по-бедни, посочи Делян Добрев. „ Това, което ще реализиран ограниченията е да напомпат в допълнение инфлацията, а колкото по-висока е инфлацията, толкоз по-бедни ставаме “, сподели Добрев. Според него средствата за пенсиите няма да покрият покачващата се инфлация.

Делян Добрев акцентира, че инфлацията в Европейски Съюз е 7, 5%, а в България 14.4%. “Тези ограничения ще я вдигнат доста идващите месеци. Нищо чудно инфлацията у нас да стане три пъти по-висока от европейската, по този начин губим всевъзможни шансове за еврозоната на 1 януари 2024 година. ”, сподели Добрев.

По думите му високите равнища на българската инфлация се дължат на това, че държавното управление не е съумяло да овладее цените на тока и газа.

Томислав Дончев също съобщи, че оповестените през днешния ден ограничения са в поддръжка на инфлацията. Той удостовери, че в края на годината инфлацията в България ще е тройна на европейската и най-после войната сред цени, заплати и заплащания ще бъде извоювана от цените. По думите му мярката за премахването на Данък добавена стойност на хляба е ориентирана към търговците, а клиентът няма да завоюва. Според него държавното управление се концентрира върху търговците. „ Мярката за бензина ще докара до безпорядък по бензиностанциите и удвояване на времето за обслужване“, сподели Дончев.

Според Деница Сачева препоръчаните ограничения са популизъм и безнаказаност към бъдещето.

Тя уточни, че Кирил Петков още веднъж е излъгал, че по времето на ГЕРБ пенсиите са вдигнати единствено със 100 лв.. „ През 2009 година минималната пенсия е била 140 лв., а през 2021 година тя към този момент е 300 лв., плюс въведена добавка. Голямото нарастване на пенсиите, което се прокламира се дължи и е посредством точно на тази добавка от 60 лв., която ГЕРБ вкара “, сподели Сачева. Тя посочи, че ГЕРБ е направила по този начин средствата да отидат при пенсионерите незабавно. Според Деница Сачева механичното вкарване на тази добавка в пенсиите в дълготраен проект ще изкриви пенсионната система.

„ Манипулация и груба неистина е да се приказва, че са спрени обири на обществени средства и тези средства отивали за българските пенсии. Говореше се за някакви митични 10 милиарда лева, това са цялостни неистини. Никакво 20% нарастване на пенсиите не е договоренено от четворната коалиция, Увеличението, контрактувано от тях, е едвам 4%. Ще има към 200-300 хиляди пенсионери, които след по този начин нареченото колосално нарастване на пенсиите, ще изгубят 10 лв., тъй като губят втората добавка, с която изравняват договорите си през декември“, добави Сачева.

„Ясно е, че тези ограничения влизат в действие не през днешния ден, когато хората имат потребност, а в миналото. Има два сигнала, че държавното управление се готви за предизборна компания-първият са ограниченията, вторият- появяването на Бойко Рашков, който изскочи от нищото и още веднъж приказва за чували. Той постоянно изскача, когато държавното управление има величествен проблем или е в предизборна кампания“, акцентира Десислава Атанасова. Тя регистрира, че Рашковото Министерство на вътрешните работи е подслушвало над 1000 жители, защото очевидно Бойко Рашков е желал да знае какво се случва във всяка централа по време на предизборната акция.

„ За значимите тематики Рашков не приказва, той си избира медия, пред която да даде магистрално изявление. Когато държавното управление стремително пада, Рашков стремително провежда изявленията против опозицията“,каза още Десислава Атанасов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР